Rondje Dreischor         zondag 9 juni 2024!

 

Dit jaar doet De Glasschuur weer mee met Rondje Dreischor!

Op deze speciale dag openen de ondernemers van Dreischor hun deuren en verwennen bezoekers met unieke aanbiedingen. Bij De Glasschuur, gelegen aan de Achterstraat in Dreischor, kun je genieten van verschillende glasbewerkingstechnieken en spectaculaire demonstraties! Het Rondje vindt plaats van 12:00 tot 17:00 uur en je bent van harte welkom om binnen te lopen.

Wat kun je allemaal zien op deze dag:

 
 

 

Glasfusing

Bij glasfusing wordt het glas eerst koud bewerkt en daarna in een speciale glasoven op ongeveer 800 graden Celsius gesmolten. Met behulp van verschillende mallen krijgt het glas prachtige driedimensionale vormen. Tijdens deze dag kun je ook zelf proberen glas te snijden en te breken. Wil je echt iets moois maken? Dan kun je ook meteen een workshop boeken!

 

 

Glaskralen

Met een brander worden glazen staven gesmolten om een metalen staafje, de mandrel. Door de mandrel vloeiend en gelijkmatig rond te draaien terwijl het glas er aan toegevoegd wordt, ontstaan de mooiste kralen. Na het maken moeten de kralen langzaam afkoelen. Deze techniek kun je de hele dag door bewonderen tijdens de demonstraties.

 
 

Glas graveren

Naast smelten kun je glas ook bewerken door het te graveren! Met een dremel geef je het glas een persoonlijke touch. Vanwege het lawaai wordt deze techniek niet live gedemonstreerd, maar je kunt op een scherm zien hoe het in zijn werk gaat.

 
 

Glas in lood

Om een glas in lood raam te maken worden de stukjes glas op maat gesneden en met loodprofielen aan elkaar gesoldeerd. Dit wordt live gedemonstreerd tijdens deze dag! Wist je trouwens dat glas in lood ook in dubbelglas gezet kan worden? Kom en ontdek het zelf!

 
 
 

Tiffany

Deze techniek lijkt op glas in lood, maar er komt geen lood aan te pas! In plaats daarvan worden de stukjes glas met koperfolie omlijst en aan elkaar gesoldeerd. De Tiffany-techniek is bekend van lampenkappen, maar je kunt er nog veel meer mee doen. Ook hiervan zijn er de hele dag door demonstraties.

 
 
 
 

Mis niks en kom gezellig langs op 9 juni aan de Achterstraat in Dreischor! Tot dan!

 

 

 

DSC_0193
WhatsApp Image 2024-01-14 at 15.34.10
WhatsApp Image 2024-01-10 at 17.56.50