Workshop – Engelse drop

Ga aan de slag met de Freeze&Fuse techniek en maak je eigen glazen Engelse dropjes! Gedurende ongeveer 3 uur doorloop je een boeiend proces om een set van 10 unieke dropjes te creëren.

Je start met het maken van de siliconen mallen voor de ronde dropjes, waarna je deze vult met glaspoeder in de door jou gekozen kleuren. Het glaspoeder wordt bevochtigd met water, zodat het daarna de vriezer in kan.

De volgende fase omvat het snijden van glasplaten voor de vierkante dropjes, die vervolgens in de Hotpot gaan. Je gaat deze zelf smelten! Geduld en precisie zijn essentieel tijdens dit proces om de gewenste resultaten te bereiken.

Zodra de ronde dropjes goed bevroren zijn gaan deze de grote oven in, waar de snoepjes opwarmen tot een temperatuur van meer dan 700 graden. Deze hitte zorgt voor het volledig samensmelten van de snoepjes tot een solide geheel. 

 

Kosten: €55 per persoon.

– Inclusief: Alle benodigde materialen, koffie/thee met iets lekkers.
– Exclusief: eventuele verzendkosten (€4,95 per pakket).

 

Praktische informatie:

– Je maakt een set van 10 dropjes.
– De workshop duurt ongeveer 3 uur.
– Beschikbare tijden: Dagelijks, op afspraak: 10:00 – 13:00 uur | 14:00 – 17:00 uur (Mits geen andere afspraken).
– Na de workshop moet het werk in de oven smelten en vervolgens afkoelen voordat het meegenomen kan worden. Je kunt het later ophalen bij De Glasschuur of laten opsturen.
– Deelname voor 4 tot 6 deelnemers. (Zolang de workshop niet vol zit kunnen ook anderen deelnemers aansluiten.)
– Het is mogelijk individueel aan te melden en aan te sluiten bij reeds geplande workshops.
– Minimale leeftijd: 14 jaar.

 

Is deze inspirerende en creatieve activiteit iets voor jou? Aarzel niet en neem contact om je op te geven voor deze workshop!